EPK üritused

Mitte nüüd päris ila aga kõik see, mis mujale ei sobi.
Vasta
hellraiser
Postitusi: 818
Liitunud: 19 Sept 2005 16:48
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

EPK üritused

Postitus Postitas hellraiser » 11 Okt 2009 23:59

Tervitused,

Olles just läbi viinud selle hooaja lõpetamise, hakkasin juurdlema selles üle, et miks siit foorumist inimesi nõnda vähe on aasta jooksul üritustele jõudnud? Pean silmas just klubi poolt korraldatud üritusi, mitte näiteks Open Track’e jms.

Tahaks lihtsalt väheke sellist diskussiooni tekitada, et saada teada, et kuidas EPK üritusi rohkematele inimestele meeldivamaks ja kättesaadvamaks teha.
Kas on üritused liiga igavad? Liiga kallid? Ebasobivatel aegadel? Või on mingid muud põhjused?
Kas peaksid üritused olema lühemad - ilma ööbimiseta?

Kuna praktiliselt kõik üritused on avatud kõikidele Porsche omanikele, mitte ainult klubi liikmetele, siis see ei tohiks kindlasti mitte takistuseks olla.

Kuna Eestis niikuinii Porsche fänne ei ole kohutavates hulkades, siis sooviks üritada tõmmata kõik ühte köit ning ka EPK ja kõikide Porsche sõprade jõudusid ikka ühendada. Lisaks sooviks muidugi ka klubiliikmete arvu suurendada - mida rohkem aktiivseid liikmeid klubis, seda lahedamaid ja fun-imaid üritusi saaks korraldada.

Kellel pole paljuks mõned minutid aega kulutada, äkki võiksite jagada natuke ideid, äkki leiame järgmiseks hooajaks juba uusi ideid, kuidas Porsche asja Eestis veelgi suurema ühise seltskonnaga ajada?

Edu,
Margus
Eesti Porsche Klubi president
https://www.stuttcars.com/margus/
’08 Cayenne
Ex: ’83 944, ’86 951, ’01 911 Turbo

Kasutaja avatar
joonas
Postitusi: 993
Liitunud: 15 Veebr 2006 19:20
Asukoht: Tallinn

Re: EPK üritused

Postitus Postitas joonas » 12 Okt 2009 17:26

Minul isiklikult on halb kogemus Oliver Herne ja Carmusega.

See negatiivne kogemuse tõttu ei tekkinud ka soovi klubiga liituda.

Lisaks on jäänud mulje, et 944 seeria omanikele vaadatakse ülevalt alla jne.

Klubi üritustest on jäänud mulje, et keskendutakse n.ö. rikaste ja ilusate elustiili matkimisele. Nende jaoks, kes ise mutrivõtit keeravad ja omavad väiksemat sissetulekut ei paku see midagi.

See on muidugi minu isiklik arvamus ja ei pretendeeri objektiivsusele.

Mis üritustesse puutub, siis mina isiklikult tahaks osaleda rajal sõitmisega seotud üritustel.
Juulis toimunud Sportauto.ee rajapäev ei olnudki vist Porsche klubiga seotud?
Selle ürituse hind oli minu jaoks liiga soolane. Selle raha eest saaks käia kõigil OT üritustel.

Kasutaja avatar
rosco
Postitusi: 328
Liitunud: 16 Okt 2005 15:38
Asukoht: Tallinn, Männiku

Re: EPK üritused

Postitus Postitas rosco » 12 Okt 2009 22:20

Hinna teemas suht samal arvamusel mis Joonaski. Kuna Porsche omamise aeg langenud rohkem sellel niiöelda eesti MASU perioodile,siis eks ka see on oma mõjuga.

hellraiser
Postitusi: 818
Liitunud: 19 Sept 2005 16:48
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: EPK üritused

Postitus Postitas hellraiser » 13 Okt 2009 00:31

joonas kirjutas:Minul isiklikult on halb kogemus Oliver Herne ja Carmusega.
See negatiivne kogemuse tõttu ei tekkinud ka soovi klubiga liituda.
See on muidugi kahju, et sul on selline halb kogemus, kahjuks ei oska seda kuidagi kommenteerida, kuna ei tea antud juhtumi tagamaid. Küll aga võin väita, et EPK ei ole Carmus (lihtsalt kuna nii Oliver kui James on olnud mõlemaga seotud, kiputakse neid alati ühte patta panema). Jah, EPK’l on muidugi Carmusega head suhted, aga seda just sellepärast, et nad on üksteisele toetavad organid. Carmus on üks klubi sponsoritest ja klubi omakorda saab soovitada inimestele Carmuses oma autosid remontida.
Minu isiklik kogemus on Carmusega aastate jooksul küll valdavalt positiivne.
joonas kirjutas:Lisaks on jäänud mulje, et 944 seeria omanikele vaadatakse ülevalt alla jne.
Seda võin küll 100% väita, et 944 seeriale ei vaata keegi ülevalt alla. Olen ise olnud klubis nüüdseks juba pea 10 aastat ning omanud ainult 944'jasid ning mitte kordagi pole ühelgi üritusel sellist suhtumist kohanud. Praeguse seisuga on minu arust enamus klubi liikmeid varem või hiljem antud seeria autot omanud, aga lihtsalt aja jooksul teiste mudelite peale läinud. Oma personaalselt seisukohast näiteks pean 944 seeriat _väga_ heaks, kuid siiski sooviks endale kunagi 911-te.
Klubis on praeguse seisuga 3 944 autot ning lisaks veel mitmed 968'd. Muidugi on reaalne, et kui mingil klubiüritusel on tegemist võidusõiduga, siis 911 GT3 RS saab tõenäoliselt parema tulemuse kui 944, kuid selletõttu olemegi üritanud klubiüritusi selliselt läbi viia, et võistluse esikohale saamine ei oleks kinni auto võimsusest vaid just näiteks ekipaaži leidlikkusest.
Näiteks hooaja lõpetamise võitis siitsamast foorumist tuttav Gustavson oma 968'l.
joonas kirjutas:Klubi üritustest on jäänud mulje, et keskendutakse n.ö. rikaste ja ilusate elustiili matkimisele. Nende jaoks, kes ise mutrivõtit keeravad ja omavad väiksemat sissetulekut ei paku see midagi.
Olen algusest peale ise oma autot ehitanud nii palju kui võimalus on olnud ning samuti on klubis palju inimesi, kes seda teevad ning huvitaks, et millest see mulje on saanud jääda?
Olles nüüd ühe aasta klubi president olnud, võin vabalt väita, et mingit hullupööra suuri summasid küll klubi ei liiguta, et peaks kuidagi olema tegemist rikaste ja ilusate elustiili matkimisega. Kõik klubiürituste maksumused on selliselt valitud, et üritused tuleks ots-otsaga kokku ning kõik kulud on reaalselt ka sellised nagu ürituse maksumuse järgi tuleb. Samuti on ürituste puhul alati üritatud raha kokku hoida sealt kus võimalik, kui nö "täie rauaga" lajatada, võiks mingi eriti superürituse tegemisel vabalt olla ürituse maksumus 5000 krooni inimese kohta.
joonas kirjutas:See on muidugi minu isiklik arvamus ja ei pretendeeri objektiivsusele.
Selge, kuid nagu ma aru saan, on see arvamus mingite asjade tõttu tekkinud ning üritaksin omalt poolt natuke selgust tuua, et asjad tihti ei ole päris nii nagu nad esmapilgul võivad paista.
joonas kirjutas:Mis üritustesse puutub, siis mina isiklikult tahaks osaleda rajal sõitmisega seotud üritustel.
Juulis toimunud Sportauto.ee rajapäev ei olnudki vist Porsche klubiga seotud?
Selle ürituse hind oli minu jaoks liiga soolane. Selle raha eest saaks käia kõigil OT üritustel.
Jah, 2009 aasta Trackday oli puhtalt Jamesi korraldatud, aga kuna ta soovis sinna kõiki sportautosid, siis oli loogiline, et seal ka paljud Porsched olid. Selle ürituse kulusid ei oska kahjuks kommenteerida, aga nagu ma aru saan, siis olid ka ürituse auhinnad vägagi korralikud. Open Tracki puhul aga on kulud seotud tõenäoliselt ainult rajaga ja sealse personaliga, muud kulutused tuleb kõik endal lisaks kanda.
Klubi enda korraldada tegelikult ongi hooaja alustamine ja lõpetamine, ülejäänud klubi MV sarjas punkte andavd üritused on enamjaolt ikka teiste poolt korraldatud (OT, OMC, AC Mile jne). Väga tõenäoline on, et suve jooksul lihtsalt ei jääks enam rohkem nädalavahetusi, et veel omakorda klubi poolt rajapäevasid teha.
https://www.stuttcars.com/margus/
’08 Cayenne
Ex: ’83 944, ’86 951, ’01 911 Turbo

Kasutaja avatar
ndrk
Postitusi: 248
Liitunud: 18 Aug 2008 08:47

Re: EPK üritused

Postitus Postitas ndrk » 13 Okt 2009 09:45

Nujah, 2 päevane üritus läheb vähemalt 3000+ per auto (2 inimest + laps(ed)). Ühest küljest pole nagu palju koos ööbimiste ja muu nänniga. Teisalt aga kitsal ajal on keeruline pere keskel kokku leppida, et terve kuu nn puhkamise eelarve pannakse ühele (AUTO)üritusele.
Samas ma ei näeks siin hunti EPK-s vaid pigem üleüldises kehvas ajas ja kokkuhoiu poliitikas.

Isegi kui see summa oleks olemas, siis kiputakse seda parema meelega autosse investeerima. Kehva väljanägemisega või mõnel muul moel häirivat masinat ei tahaks klubi üritusel demonstreerida, eksole.

Seega minu ettepaneks oleks teha vähemalt 1 suurem üritus hooaja jooksul, mis oleks tõeline low budget ettevõtmine. Jätaks ära peened auhinnad, pakuks soovijatele odavat telkimist, jätaks toitlustuse (va hommikune kosutav seljanka) igaühe enda kanda jne.
tegu oleks nn Big Meet üritusega.
Vahest see võtaks maha (au)kartuse EPK ees ja tooks ka teistele üritustele rohkem huvilisi.
R - stands for Racing

Kasutaja avatar
Raceboy
Moderaator
Postitusi: 1402
Liitunud: 14 Sept 2005 12:29
Asukoht: Tartu/Tln
Kontakt:

Re: EPK üritused

Postitus Postitas Raceboy » 13 Okt 2009 10:15

Paneks ka paar mõtet kirja.
Olin Porsche klubi liige päris mitu aastat ja võtsin ka üritustest osa, sh 924 Cup võistlussarjast.

Joonasel on mulje jäänud, et 944 omanikele suhtutakse üleolevalt, mul on sama alati olnud 924-jaga. Olin klubi liige ja aktiivsem üritustel osaleja sel ajal kui põhimõtteliselt Carmus=EPK ja siis igatahes suhtuti isetegemisse küll imelikult, et umbes kui raha pole, mida sa siis sellest Porschest ostsid (lugesin sellest suhtumisest välja selle, et osta parem mingi vingem Porsche ja käi sellega meie hoolduses).

Kuna pole viimasel ajal klubiüritustest osa võtnud (auto on alati laiali või pole raha või või pole aega või kõike korraga), siis ei tea nende kohta rääkida, võibolla on suhtumine muutunud.

Ja 3000 krooni nädalavahetuse eest on minu jaoks kallis. Kui hooaja ava- või lõpuüritusel on kuskil vinges kohas olemine jm õigustatud, siis nt mõni suvine üritus võiks vabalt olla lihtsam nagu Indrek mainis, telkidega nt kuskil raja ääres ja piisab kuni 500 kr/per nägu, et vajalikud kulud tasa saaks.

Lisaks, paar aastat tagasi oli foorumi-rahvaga Rapla rajal kokkusaamine, tuldi lihtsalt kokku, klappisime rajarendi jaoks raha, sõitsime, rääkisime juttu ja pärast istusime pubis. Väga lahe üritus oli ja selleks, et tore oleks, ei pea kõike viimase peale ajama. Ürituse teevad heaks ikka inimesed, mitte ainult koht, kus see toimub.
'83 924 2.6 16v Turbo 570 hj
'67 911 hot-rod 2.4S
'78 924 Carrera GT projekt
'84 928 S
'90 944 S2 Cabriolet
'91 944 S2 [müüdud]
'82 924S/931 "Gulf" 2.0 Turbo [müüdud]
'84 924 2.0 "Turbo" [müüdud]

Pets
Postitusi: 537
Liitunud: 19 Sept 2005 10:00
Asukoht: Tallinn

Re: EPK üritused

Postitus Postitas Pets » 13 Okt 2009 20:08

Ei ole foorumi poolt vaadates asi üldse väheses kasutajate osavõtus- viimasel üritusel osales foorumi kasutajatest vähemalt seitse autot. Ja kui vaadata, mitu vaatajat on keskmiselt uuel teemal, siis kakskümmend umbes. Pole ju paha tulemus. Pigem on lihtsalt vähe osavõtjaid. Seda oli ka näha eelmisel kevadel, kui KUMU juurde tulnud Porschedest vaid väike osa edasi üritusele läks.

Olen klubi üritustel osalenud viimastel aastatel. Jah, mõned joonase ja raceboy väited on vist kahjuks vahel paika pidanud. Muidugi on ka osavõtjate võimalustel olnud mäekõrgune vahe. Sellest siis ka mõnikord ürituse toon.
Aga ma pean ütlema, et klubi juhatuse vahetusega on raskuspunkt masina võimekuselt kandunud pigem juhi osavusele ja nutikusele. Vaadake näiteks EPK veebilehel EPK MV 2008 ja 2009, on vahe? Sel aastal on igal üritusel midagi uut lisandunud. Nii, et uus juhatus on oma tööd tõsiselt võtnud ja minu arvates väga hästi hakkama saanud. Ma tahtsin sellega öelda, et vanad tõekspidamised klubist võiks nüüd kõrvale visata.

Viimase ürituse põhjal ütlekski: suurepärased autod, mõnus seltskond, ilus ilm, kokku väga tore nädalavahetus.

Jah, rahaline pool on praeguses majandusruumis valus küll. Aga kahele üritusele aastas võiks selle väljamineku teha siiski. Seda telkimisega üritust võiks suve keskele ka mõelda, aga klubi avaüritusel ja lõpuüritusel eelistaks siiski praegust valikut. Eks me oma kaasaga oleme juba ka sellises eas, kus rohkem mugavust hindame. Nooremad oleks kindlasti ka spartalikemate oludega hinna arvelt nõus.

Ja veel üks pluss-kuna ise väga Eestisiset turismi ei harrasta (töösõite on niigi piisavalt) on klubi üritused olnud heaks erinevate Eesti paikadega tutvumiseks.

KUMU juurde veelkorra tagasi tulles- paljud on nõus oma kaunitari näitama, aga pole huvitatud tema sihipärasest kasutamisest.
911 ja mälestus 928-st

Kasutaja avatar
ndrk
Postitusi: 248
Liitunud: 18 Aug 2008 08:47

Re: EPK üritused

Postitus Postitas ndrk » 14 Okt 2009 09:11

Täpsustuseks olgu öeldud, et oma low budget ürituse osas pidasin oluliseks telkimise võimalust soovijatele, mitte seda et kõik peaks telgis magama.
Eks kondid-liigesed juba vanad kah paljudel. Lisaks väikelastel parem kämpingus.
Seega ikka soodne kämpingu plats koos telkimise võimalusega.
R - stands for Racing

Kasutaja avatar
margus
Postitusi: 239
Liitunud: 14 Juun 2007 12:28
Asukoht: Tallinn

Re: EPK üritused

Postitus Postitas margus » 14 Okt 2009 23:38

Viskaks ka oma viis senti siia.

Sattusin nii low/no budget Rapla kogunemisele, kui kahele viimasele EPK üritusele (hooaja ava- ja lõpuüritus) ning pean täitsa tõsiselt tunnistama, et mõlemad üritused on vajalikud.

EPK tegi küll esimese minu jaoks suure sammu ära: ürituse hinnad langesid pea 50%. Pole mul küll suurt võrdlusmaterjali, kuid olen päris veendunud, et kvaliteet pole küll kuidagimoodi kannatanud. Nii kevadine, kui ka eelmisel nädalavahetusel toimunud üritus oli täiel määral oma hinda väärt.

Esitatud küsimusele on aga raske konkreetset vastust anda. Kahtlemata jääb osade jaoks probleemiks osalustasu, mida aga veel allapoole suruda on vast pea võimatu. Juba selle pärast, et varakevadel või hilissuvel on telgis magamine ebatervislik.. Samas pole eriti mõtet kokkuhoidu otsida ka toidu pealt, võit oleks ehk maksimaalselt paarsada krooni.

Mina omalt poolt soovitaks kindlasti vähemalt ühe korra see paartuhat krooni "investeerida". Tõenäoliselt väheneks mineviku kogemuste või kuuldud juttude põhjal tekkinud eelarvamused. Halvemal juhul saad end väga huvitavates võistlustes proovile panna ;)

Kahe käega olen ka poolt ühe suvise telkimise/kogunemise korraldamisele, mis võiks siis olla tõesti täiesti jõukohane ka tudengist Porsche entusiastile :D
997.1 4S, 958d
Ex: 944 S2, 957d
https://www.stuttcars.com/u/110/

Kasutaja avatar
Raceboy
Moderaator
Postitusi: 1402
Liitunud: 14 Sept 2005 12:29
Asukoht: Tartu/Tln
Kontakt:

Re: EPK üritused

Postitus Postitas Raceboy » 15 Okt 2009 00:00

Rõhutaks veelkord (ütlesin seda ka enne, võibolla keegi mõistis valesti vms), et ei tahtnudki öelda, et varakevadel või hilissügisel toimuvad üritused peaks telkidega olema. Sellised võiks ikka suve peale jääda.
'83 924 2.6 16v Turbo 570 hj
'67 911 hot-rod 2.4S
'78 924 Carrera GT projekt
'84 928 S
'90 944 S2 Cabriolet
'91 944 S2 [müüdud]
'82 924S/931 "Gulf" 2.0 Turbo [müüdud]
'84 924 2.0 "Turbo" [müüdud]

Kasutaja avatar
wirx
Postitusi: 237
Liitunud: 11 Juun 2006 11:42
Asukoht: Tallinn

Re: EPK üritused

Postitus Postitas wirx » 02 Nov 2009 02:14

Carmusega seotuse materdaks küll maha(va. sponsorlus), Rainer ei taha kunagi kuulda ühestki auto probleemist üritustel, mis on ka täiesti arusaadav, sest see ju ta igapäeva töö ning kes ikka puhkusel tahaks tööd teha.
Ja no tuleb leppida sellega, et 2 miljonit maksva autoga sõitval inimesel on arvatavasti teistsugune taust, kui 20'000 krooni maksva sõidukiga liikleval inimesel, samas pole mina küll kunagi näinud-kuulnud, et kellegi peale sellepärast nüüd porsche klubi üritusel halvasti vaadataks, et tal vanem-odavam Porsche.
Isiklikult arvan, et hind on see, mis peletab paljud foorumi külastajad eemale, 2-3k on pere kõrvalt siiski suht suur raha. BMW klubi üritustel tavaliselt saanud 500ga hakkama, samas neis on olnud ööbimine telgis ja kogu kava on piirdunud murumängudega ning auhindadeks pudi-padi. Samas Porsche klubi omad on heades hotellides, pikalt-põhjalikult läbimõeldud ajakavaga, tihtilugu ka raja rent, orienteerumise raha ettevalmistus ning väga rikkalik auhinna laud. Samas on alati võimalik korraldajaga kokkuleppida(seda on ka korraldaja üldiselt välja pakkunud), et kui hotellis ei ööbi või 1 päev vms siis on üritus odavam.
Selliseid rapla raja päevi võiks teinekordki teha või siis Sauga omi, seal saab teisipäeviti sõita suvel, koidula raja rendiks ja hiljem steffanisse pizzat sööma kambakesi :)
Samas Margus võiks ka esitada küsimuse, miks tuli nii vähe autosi peale kumu kogunemist edasi kokkutulekule? Olid nad ju kõik nagunii kohale tulnud, kui tahta osalejate arvukust tõsta, siis võiks ka sedapidi tööd teha, arvestades autoparki, mis seal koos oli, siis suht väiksel osal jäi tulemine raha taha kinni.
Soodsa otsa üritustest olid ju alles suvepäevad, kus sai 850.- eest kämpingu ja telkimisega oleks olnud pea tasuta...foorumist kahjuks seal uut rahvast ei näinud, kõik olid vanad kalad :p
Aga tunnistan nüüd ausalt ülesse, et üks põhjusi miks ma kunagi Porsche ostsin olid just jutud-pildid http://www.porsche-club.ee" onclick="window.open(this.href);return false; lehelt, mis tekkitas illusiooni vägevast klubist ning ma pole pidanud pettuma :)
http://www.laptopid.ee" onclick="window.open(this.href);return false; - Porsche omanikule vähemalt -5% sülearvuti odavamalt

Pets
Postitusi: 537
Liitunud: 19 Sept 2005 10:00
Asukoht: Tallinn

Re: EPK üritused

Postitus Postitas Pets » 02 Nov 2009 20:03

Sauga omi, seal saab teisipäeviti sõita suvel, koidula raja rendiks ja hiljem steffanisse pizzat sööma kambakesi
See on päris hea mõte. Iseasi, kuidas muidugi tööpäeval rahvast kokku saada.
911 ja mälestus 928-st

Kasutaja avatar
wirx
Postitusi: 237
Liitunud: 11 Juun 2006 11:42
Asukoht: Tallinn

Re: EPK üritused

Postitus Postitas wirx » 03 Nov 2009 04:25

egas raplas sama lugu õhtuti.
Ise olen päris tihti käinud - 4 paiku töölt minema ja poole 6ks kohal, üle 2-3 tunni nagunii sõita ei jõua-viitsi ning erinevalt OT-st on rahvast suht vähe peal, ehk saab pea kogu aeg rajal olla. Ajavõtt käib racechrono vms-ga.
9ks steffanisse ning südaöö paiku kenasti Tallinnas tagasi.
http://www.laptopid.ee" onclick="window.open(this.href);return false; - Porsche omanikule vähemalt -5% sülearvuti odavamalt

Vasta